HHJ-tutkinto suoritettu

Nyt on Hallituksen hyväksytty jäsen -tutkinto suoritettu. Kävin kurssin jo syksyllä 2019, mutta koronan sekoitettua aikatauluja tutkintopäivä venyi syksyyn 2020. Tällä viikolla tuli vahvistus tutkintopäivän tentin tuloksista ja nyt on sekin läpäisty hyväksytysti. 

Hallituksen hyväksytty jäsen

HHJ-tutkinto on Tampereen kauppakamarin ja Hallituspartnerit ry:n yhdessä kehittämä hallitustyöskentelyyn valmisteleva kokonaisuus. HHJ-tutkinto koostuu varsinaisesta kurssista sekä ennakkotehtävistä ja tutkintopäivästä sisältäen lyhyen kokeen. 

Luennot järjestettiin Helsingin kauppakamarin tiloissa. Ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet kutsuttiin tuntikintopäivään, joka on yleensä järjestetty Tampereella, mutta nyt ensimmäistä kertaa se järjestettiin etänä. HHJ-kokonaisuus vaikuttaa olevan suosittu, sillä kurssin on käynyt yli 10 000 ja tutkinnon suorittaneitakin yli 4000.

Kokemuksia HHJ-kurssista

Voin suositella HHJ-kokonaisuutta ja se on varmasti hyödyllinen ainakin tuoreille toimitusjohtajille ja kasvuyrittäjille, jotka harkitsevat ensimmäistä kertaa hallituksen kokoamista riippumattomista jäsenistä. Kurssista jäi itselle erityisesti oppeja. mm. omistajastrategian merkityksestä, osakeyhtiölaista, roolijaoista ja ihan käytännön vinkkejä hallitustyön fasilitointiin sekä kehittämiseen. Kurssilla oli mielenkiintoista myös vierailevat hallitusammattilaiset, jotka jakoivat omia kokemuksiaan ja käytännön oppejaan hallitustyöskentelystä.